De weg naar Son, in de oorlog nog zandweg - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

De weg naar Son, in de oorlog nog zandweg

Geschiedenis Best, losse pagina's
Deze nu zo drukke verbindingsweg tussen Son en Best, maar ook tussen de A50 en A2, was in de oorlog nog altijd een zandweg.
Een beroemde Amerikaanse kononel liet er in september 1944 het leven toen hij werd doodgeschoten door een Duitse sluipschutter. Er is nu een gedenkteken geplaats vlak bij de plek waar hij viel. (Hij liep naar verluidt in het weiland om er doeken te plaatsen waarmee piloten konden zien waar de linies op dat moment liepen.
Ooit woning
Deze voormalige woning staat er niet meer. De foto is uit nov 2014 en november 2017 werd bekend dat het perceel herontwikkeld gaat worden. In 2020 wordt de derde en laatste woning op het perceel gebouwd.
kassencomplex sonseweg 2017
Het kassencomplex op de Sonseweg was ooit de hobby van Arno de Bresser. Na zijn plotselinge overlijden heeft het meer dan tien jaar leeg gestaan. Het perceel is nu herontwikkeld en de kassen zijn verleden tijd.
Toegang tot het Joe Mann paviljoen
Het openluchttheater nov 2014
Hierboven de ingang naar het Joe Mann open lucht theater en het paviljoen. Daaronder de foto van dit openluchttheater zoals het er in nov 2014 uit zag.
Monument kolonel Cole
Terug naar de inhoud