Tientallen kerststallen bij de huizen in de Vleut - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

Tientallen kerststallen bij de huizen in de Vleut

Sinds 2013 wordt er ieder jaar een kerststallenroute in De Vleut georganiseerd. In 2017 was het alweer de vijfde versie in buurtschap de Vleut in Best. Een ongeveer 7 km lange kerststallentocht. Elk jaar is het een groot succes. In 2016 waren er 76 kerststallen te bewonderen en met de vele deelnemers was het een mooie sfeervolle tocht. We hopen de komende jaren steeds meer kerststallen te kunnen laten schitteren.

Even in het kort wat de bedoeling is.
De mensen die langs de route wonen, plaatsen een kerststal in de tuin, onder een carport of afdak, of voor een raam. Het zullen allemaal verschillende kerststallen zijn, hele oude, zelfgemaakte, moderne, hele grote of juist hele kleine. Dat maakt de route extra leuk om te lopen. Vanaf 17.00 uur zullen de meeste  kerststallen ook verlicht zijn, wat alles nog veel sfeervoller maakt.
De plaatsen waar een kerststal staat, zijn te herkennen aan een geplastificeerd nummer dat bij de kerststal hangt.
DE KERSTSTALLENROUTE 2021 IS VANAF 18 DEC TOT EN MET 6 JANUARI 2022 DAGELIJKS OP ELK GEWENST TIJDSTIP TE LOPEN.
kerststallenroute
De plattegrond is hier te downloaden en tevens te verkrijgen in de speciale
brievenbussen langs de route.
Dit  jaar zal er in het stalletje "de Herberg" bij de kerststal bij de  Mariakapel koffie/thee en warme chocomel te verkrijgen zijn, Ook zal er  een mogelijkheid zijn voor toiletbezoek.
We zien u graag in ons mooie buurtschap.

Extra tip: Onze eigen twee buurtverenigingen lopen de route op 29 december. Het is dan veel drukker, maar er zullen dan ook bij enkele woningen en bedrijven extra activiteiten zijn! Het is maar een tip.
Kerststallen tocht de Vleut
Terug naar de inhoud