Voorheen Uitbreiding Wilhelminadorp - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

Voorheen Uitbreiding Wilhelminadorp

Het plan van de woningbouw werd "Uitbreidingsplan Wilhelminadorp"  genoemd. Later werd dat Uitbreiding Wilhelminadorp. De wijk kwam tot  stand via de Premie A en B woningen. Een subsidieproject van de  nationale overheid. Het is een typische bouw uit de jaren tachtig. Snel  en efficient. Weinig poespas, weinig architectuur. Bijna alle woningen  zijn ondertussen al uitgebouwd en velen zijn voorzien van dakkapellen.  Dat was er oorspronkelijk allemaal niet bij. De tuinen waren netjes van  omvang en dat maakte dat het zelfs na een uitbouw nog is dat je een  leuke tuin over houdt.
Vanuit de bewoners kwam ergens rond  2003 het initiatief om de wijk een eigen naam te geven. Het  bewonersoverleg heeft dat indertijd keurig in de wijk uitgezet. Het werd  na de nodige inspanning uiteindelijk "Kantonnier". Dit i.v.m. de namen  van de straten in de wijk.
Hier is nog wel iets over te  zeggen. Het Bewonersoverleg had namelijk enorm veel moeite gedaan om de  naam vanuit de wijk aangepast te krijgen. In twee rondes werd de naam  gekozen. Alles in kannen en kruiken en daar dus mee naar de  gemeenteraad. Alle 21 gemeenteraadsleden akkoord. Dan denk je, dat is  geregeld...
Dan heb je echter niet met de politiek gerekend.  De wethouder weigerde de procedure te erkennen en stond erop dat heel de  procedure opnieuw gedaan zou worden.
Dat kost wat en dan  krijg je uiteindelijk PRECIES DEZELFDE uitkomst! Daarna was er geen  argument meer om de naamsverandering tegen te houden. Ruim twee jaar  heeft dat in totaal geduurd.
De wijk is vanaf begin jaren  tachtig gebouwd. Het was ooit heide, later agrarisch. Aan de zuidkant  van de wijk werd ooit in de jaren twintitg het kanaal gegraven. Toen nog  in 'the middle of nowhere'. Veel foto's zijn er dan ook niet van de  toenmalige graafwerkzaamheden.
Foto's van de bouw van de wijk zijn er wel. U treft deze hier aan!
Hieronder foto's uit de Wijk Kantonnier. Geef het even tijd om te laden. Bij iedere foto is er een beschrijving
Terug naar de inhoud