Het centrum van de gemeente Best - MooiBest

MooiBest.com
Ga naar de inhoud

Het centrum van de gemeente Best

In Best zijn we wel eens jaloers op de gemeente waarop we het meeste afgeven, namelijk Oirschot. Die gemeente heeft een prachtig historisch centrum. Dat heeft Best helaas niet. Maar sinds het centrum een opknapbeurt heeft gehad, is het centrum van Best wel heel veel mooier geworden. We hebben nu een mooie Hoofdstraat en een mooi Raadhuisplein. Er valt echter nog wel wat te wensen... Twee elementen die er al langer staan, hebben een niet erg vrolijk makende uitstraling op de omgeving.
Gemeentehuis Best
Kiosk op het Raadhuisplein
Het gemeentehuis van Best. Helaas heeft het gebouw geen vriendelijke uitstraling. Het komt een beetje over als een bunker. De reden is onder meer omdat we eigenlijk naar de achterkant van het gebouw kijken. Men heeft in feite ooit de achterkant tot voorkant gemaakt. Daarom heet het parkeerterrein en de weg die nu achter het gemeentehuis ligt nog altijd Raadhuisplein.
De Kiosk is als kiosk een goed idee geweest. De uitstraling van de Kiosk is helaas die van een lang geleden gesloten scheepswerf waarvan ze het laatste project hebben laten liggen. Zo net naast ons bunkerachtige gemeentehuis moet je niet net in een depressieve bui zijn, want dan wordt het alleen maar erger. Gelukkig hebben we wel mooie bossen. Daar kan je dan beter heen gaan als je even blij wilt worden.
Het gebruik van kleur is in het centrum van Best blijkbaar lang een zonde geweest.

Hier vindt u nog enkele links naar pagina's met gegevens uit het centrum van Best
Terug naar de inhoud